کبک و قرقاول را چگونه ...HAVE GAMEBIRDS

تهیه، پرورش، فراوری و فروش انواع کبک و قرقاولHOW TO RAISE GAME BIRDS

کبک پرنده ای است کوچک جثه با نام علمی Alectoris chukar و نام لاتین chukar partridge. این پرنده از راسته ماکیان بوده و بیشتر پراکندگی گونه های آن به آسیا و اروپا تعلق دارد. کبک دارای چشم، بعضا پلک، نوک و پاهای قرمز رنگ بوده و دور سر آن را نوار سیاه رنگی احاطه کرده است. گوشهای آن به رنگ طلایی و زیر گلوی آن نخودی مایل به سفید می باشد. تقریبا تمامی گونه های کبک دارای نوارهای بلوطی رنگی در پهلو بوده که تعداد آن دقیقا بین ۷-۹ عدد می باشد. کبک ها پرندگانی پرجنب و جوش و دارای قدرت پرواز هستند. آنها اغلب به صورت گله ای زندگی کرده و قریب به ۵ سال عمر می کنند. کبک نر و ماده در وحله نخست از نظر ظاهر چندان تفاوتی با هم ندارند اما با اندکی تامل و دقت می توان تفاوتهایی را مشاهده نمود. کبک نر دارای سر درشت و گرد و ماده آن دارای سر تیز و کوچک می باشد. جثه پرنده نر مسلما بزرگتر از ماده می باشد (نر= ۵۰۰ الی ۵۵۰ گرم) و (ماده =۴۳۰ الی ۴۵۰ گرم). کبک نر داراس سیخک هایی در پشت ساق پا بوده که در ماده یا وجود ندارد یا بسیار کوچک است. همچنین در هنگام خواندن آوای کبک نر به صورت غرا و بم می باشد. کبک ها از اواخر اسفند ماه تا اوایل فروردین شروع به جفت گیری می کنند که در این هنگام غره نر ها در دامنه کوه ها طنین انداز شده و نزاع نر ها در می گیرد. هر کبک نر غالب عموما با ۱ ماده جفت گیری می نماید و پس از لقاح کبک ماده شروع به لانه سازی می کند. کبک ماده لانه خود را در زیر بوته های گون و کتیرا و همچنین لابلای قلوه سنگ های کوهستانی آماده می سازد. در اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت تخم گذاری آغاز می گردد. کبک ماده بین ۷ تا ۲۱ عدد تخم گذاشته که هر تخم تقریبا نصف تخم مرغ بوده و دارای رنگ شیری همراه با لکه های تیره می باشد. کبک به طور دائم به مدت ۲۳ الی ۲۴ روز بر روی تخم ها می خوابد و هنگامی که ماده لانه را برای دسترسی به آب و غذا ترک می کند کبک نر تخم ها را گرم نگه می دارد. بدیهی است که در اوایل خرداد تا اواسط آن جوجه های کبک سر از تخم بیرون آورده و پس از ساعتی لانه را به همراه مادر ترک می کنند. جوجه ها در طول روز به همراه مادر به چرا مشغول شده و شب هنگام در کنار بوته یا صخره ای در زیر بدن مادر پناه می گیرند. جوجه ها پس از ۱۰ روز قادر به  پرواز به ارتفاع ۱ الی ۲ متر می باشند و در هنگام احساس خطر مادر صوت کوتاهی کشیده و جوجه ها تنها طی چند ثانیه از نظر ناپدید می گردند. اما در زمان دفع خطر مادر آنها را با آوای مداوم (چوک=chuk) فراخوانده و دور خود جمع می کند. کبک ها قادر به پرواز حتی تا برد ۵۰۰ متر در ارتفاع  ۸ الی ۱۰ متر نیز می باشند اما با توجه به سنگینی جثه شان پس از هر بار فرود، برد پرواز بعدی کوتاه تر می گردد تا جایی که پرنده قادر به پرواز نبوده و تنها شروع به دویدن به سمت کوهپایه یا صخره ها می نماید. در زمانی که خطری متوجه پرنده باشد و فرصت پرواز میسر نگردد پرنده در جای خود به صورت کاملا بی حرکت باقی می ماند به طوری که ممکن است حتی روی آن پا گذاشت اما آن را ندید. جوجه کبک ها تا سال آینده که زمان جفتگیری آغاز گردد در کنار والدین باقی مانده و گله های ۱۵-۲۰ تایی را تشکیل می دهند.       

 

+ نوشته شده در  ساعت   توسط وحید رحیمی V.RAHIMI  |